tiistai 22. maaliskuuta 2011

Meksiko-Suomi-yhteistyöseminaari

Meksiko ja Suomi edistämään yhteistyössä kestävää ja innovatiivista liiketoimintaa

Suomen ja Meksikon huippuyliopistot, johtavat yritykset ja julkiset toimijat kokoontuvat ensimmäiseen yhteiseen teknisen innovaation, kestävän kehityksen ja yrittäjyyden symposiumiin 2.-7. huhtikuuta Monterreyssä ja Helsingissä.

Symposiumin järjestäjiä ovat AGH Associated Ltd, Nuevo Leónin osavaltio, Nuevo Leónin innovaation ja teknologian siirron instituutti sekä Monterreyn teknillinen korkeakoulu. Tapahtuman tavoitteena on rakentaa uudenlainen teknologisen innovaation ja yrittäjyyden yhteistyö Suomen ja Meksikon päätöksentekijöiden välille.

Useiden suurten meksikolaisten yritysten omistajat ja ylin johto osallistuvat symposiumiin. Tilaisuuden tukijana on CEMEX - ainoa meksikolainen ja samalla latinaisamerikkalainen yritys, jolla on suoria investointeja Suomessa. Hankkeen tukijoita ovat myös Aalto-yliopisto, Sitra ja Tekes. Lisäksi useimmat Meksikossa työskentelevät suomalaisyritykset osallistuvat tapahtumaan: Nokia, NSN, Outotec, Konecranes, Krogerus, Spinverseja Twinspark . Sympsosiumin yhteydessä käynnistetään myös Aalto-yliopiston ja Monterreyn teknillisen korkeakoulun ensimmäinen yhteinen projekti.

Monterreyn teknillinen korkeakoulu on johtava liiketoiminnan ja teknologian yliopisto Meksikossa ja yksi maan suurimmista yksityisistä yliopistoista. Sillä on 17 teknologiapuistoa ja se toimii 33 kampuksella 28 kaupungissa. Opiskelijoita on yhteensä noin 120.000. Korkeakoulun päätoimipiste on Monterreyssä Meksikossa. Se on vahvasti verkottunut Latinalaiseen Amerikkaan ja espanjankieliseen maailmaan. Se tekee enemmän patenttihakemuksia kuin yksikään Meksikon yliopisto.

Nuevo Leónin innovaation ja teknologian siirron instituutti on tärkein julkisen tutkimuksen ja innovaation viranomainen Nuevo Leónin osavaltiossa, jota kutsutaan Meksikon piilaaksoksi. Instituutti toimii samankaltaissa tehtävissä kuin Tekes ja Sitra Suomessa.

AGH on maailmanlaajuisesti toimiva liikkeenjohdon konsultointiyritys. Se keskittynyt kehittämään liikesuhteita, jotka auttavat kaikkia osapuolia yhdessä parantamaan tulostaan ja kasvamaan. Se tarkastelee taloudellisia, yhteiskunnallisia ja ympärististöllisiä tekijöitä ja arvioi, mikä on liiketoiminnalle mahdollista ja kestävää pitkällä aikavälillä.

Lisätietoja AGH Associates Ltd:stä saat osoitteesta www.agh.fi tai sähköpostitse agh@agh.fi

Yhteyshenkilö

AGH Associates Ltd
Alfredo Gonzalez Hernandez
toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja
agh@agh.fi
Puh. +358 440 344 038

Veikko Välilä
Varatoimitusjohtaja
Puh. + 358 405 140 666

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti