torstai 4. helmikuuta 2010

Niinistö kantaa vastuuta - niin pitäisi muidenkin

On erikoista ajatella tätä aikaa, jossa käsillä ovat huonot vaihtoehdot taloudessa. Tämä vuosi tulee olemaan hitaan elpymisen vuosi. Työllisyyden kannalta tärkeät sektorit - siis pienet ja keskisuuret yritykset ja avainaloina kauppa ja teknologiateollisuus - ovat vaarassa menettää kymmeniä tuhasia työpaikkoja kuluvan vuoden aikana.

Eduskunta on valittu kantamaan vastuuta. Vastuukantoa pitäisi osoittaa vaikeina aikoina omalla esimerkillä. Suomalainen upseeristo teki sen raskain uhrauksen vaikeina sodan vuosina. Siihen aikaan myös naiset tekivät jättiläisen urakan, kun työvoimasta oli pulaa. On harkitsematonta tietyiltä kansanedustajilta ilmaista ärtymyksensä omien etujensa hienoisesta karsimisesta. Tästä riippumatta kansanedustajat ovat edelleen etuoikeutettuja kuten Niinistö asian ilmaisi.

Raimo Sailas sanoo sen mitä pitää. Ei ole mahdollista kasvattaa velanottoa siinä laajuudessa kuin kuluvana vuonna tapahtuu. Leikkauksia tulee ja siinä eduskunnan pitäisi näyttää esimerkkiä. Olisi myös tarpeen käydä muutenkin läpi asioita jo ennakkoon, koska paniikissa laaditut säästölistat osuivat viimeksikin huonosti. Terveys- ja mielenterveyspalveluiden karsiminen on käynyt kalliiksi, koska seuraukset kuormittavat viranomaiset ja erityisesti oikeuslaitoksen, jossa asioiden jälkikätinen selvittely tulee veronomaksajille kalliiksi.


arto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti