perjantai 12. maaliskuuta 2010

Puoluekenttä on vahvassa murroksessa ja niin myös maailma ympärillä

Kokoomus on puolueena onnistunut parhaiten muuttamaan omaa identiteettiään. Puolue toimii muihin nähden merkittävästi avoimemmin ja asiaperusteisesti sekä ennen muuta aika tavalla odotusten mukaisesti. Samalla tavalla pörssiyhtiötkin ansaitsevat luottamuksen. Ne toimivat johdonmukaisesti sijoittajien odotusten mukaisesti ja mieluummin ylittävät ne kuin alittavat.

Mikään imago-peli ei tee puolueita eikä myöskään yhtiötä paremmaksi. Ihmiset ympäri maailmaa ovat älykkäitä ja koulutettaja. Lisäksi internet-pohjainen sosiaalinen media on tullut jäädäkseen. Pelkästään facebook ampuu nopeasti alas kaikki keinotekoiset mediatemput.

Kookoomus ei siis ole tehnyt mitään erityistä temppua menetyäkseen. Puolue on muita paremmin keskittynyt omien kannattajiensa odotusten täyttämiseen. Kokoomus menestyy ja pörssikurssit nousevat. Näillä on paljon samaa taustaa mutta on liian naiivia puhua jostakin uusliberalismista. Sellaista ei edes ole missään olemassa, eikä sillä ainakaan selitetetä yhtään mitään Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti